3.6.08

El futur de l'ORSEC

L'ORSEC és l'Observatori de la Responsabilitat Social de les Empreses de Catalunya, i va ser una iniciativa de la desapareguda Mercè Sala, com a presidenta del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC).

En alguns moments s'ha qüestionat l'existència d'aquest observatori des del CTESC, en el que va ser una línia de treball molt personal de Sala, i de fet hi ha indicis que aquest observatori mai ha acabat de disposar d'un funcionament ple.

Ahir el ple del CTESC va aprovar per unanimitat nomenar Josep Maria Rañé com a nou president d'aquest òrgan, que realitza funcions d'assessorament de la Generalitat en matèria socioeconòmica i laboral. Al CTESC hi ha representades CCOO i UGT, les patronals Foment i Pimec, el sindicat Unió de Pagesos, la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i la Confederació de Cooperatives de Catalunya, a més de diversos experts.

Ara caldrà veure de quina manera Rañé assumeix l'ORSEC, quin sentit li vol donar, com es gestiona la multilateralitat, com se'l fa més operatiu, i com es complementa amb altres iniciatives i plataformes existents a Catalunya en matèria d'RSE.

Web: http://www.observatori-ctesc.cat/

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS