8.6.08

Cimera del Creixement Europeu 2008

European Growth Summit 2008
Growth in One Europe Without Barriers but with High Standards

Aquest cap de setmana Responsabilitat Global ha estat present a la Cimera del Creixement Europeu 2008, que ha tingut lloc a l'IESE de Barcelona i davant una mostra d'empresariat d'arreu del món.

Una de les preocupacions ha estat al voltant de la situació i el futur dels carburants i l'energia en general. El lema de la cimera era precisament al voltant del creixement en una Europa sense barreres però amb alts estàndards.

L'augment del preu del petroli en un 40% des de principis d'any i la incertesa de la seva evolució marquen un escenari de preocupació empresarial davant el qual es lamenta que el sector públic no hi tingui tampoc cap mena de resposta adequada.

Volem aprofitar per a recomanar l'informatiu 30 minuts que es podrà veure aquesta nit a TV3 a les 21.50h. en el qual es qüestiona si la societat està assistint als primers símptomes d'una crisi mundial del preat líquid. El reportatge El zenit del petroli posa de manifest posicions antagòniques: la dels més pessimistes, com Robert Hirsh, consultor del departament d'energia dels EUA, que pensa que el món actual no està "gens preparat" per a la situació; i la dels menys alarmistes, que consideren que el petroli serà car, però aconseguirà cobrir la demanda, sense problemes, en les pròximes dècades gràcies a les reserves dels països productors del golf Pèrsic.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS