16.6.08

Quatre de cada 10 catalans tenen problemes per conciliar la vida laboral i personal

El 43,8% dels catalans tenen problemes per conciliar la vida laboral i la personal, segons un estudi elaborat pel sindicat UGT amb motiu de la presentació de la campanya A les 6, a casa. L'objectiu és obrir un debat en la societat sobre la distribució horària actual i l'organització del temps de les persones. D'aquesta manera es proposen alternatives per establir un nou model productiu.

Aquest percentatge augmenta en el cas de les dones, se situa en el 52,4% davant del 35,8% en els homes, a causa de la poca coresponsabilitat entre homes i dones en les tasques domèstiques, la falta de polítiques d'igualtat i la manca de serveis públics de proximitat, segons assenyala el sindicat.

Més hores de treball, menys productivitat

L'estudi recull que treballant més hores la productivitat disminueix, i que es podria distribuir la jornada laboral sense prolongar els horaris reduint el temps dedicat al dinar al migdia.

Espanya i Itàlia són els dos països on més s'allarga la jornada laboral, ja que a les vuit del vespre al voltant d'un 10% de les persones encara estan treballant, mentre que a Alemanya, Suïssa, Finlàndia, Noruega, França i el Regne Unit aquest 10% de persones treballa només fins a les sis de la tarda.

Un informe presentat el gener del 2008 per la Cambra de Comerç de Barcelona estima que la pèrdua de talent qualificat femení va ser el 2006 de 12.152 milions d'euros, un 6,2% del producte interior brut (PIB), l'equivalent al pressupost d'un any de la Generalitat en matèries de salut i educació.

Font:
[ca] www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=519043&idseccio_PK=1009&h=080616
[es] www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=519043&idseccio_PK=1009&h=080616

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS