20.6.08

La desafecció política i les responsabilitats

Us recomanen un article de Carles Armengol a xarxanet.org, on reflexiona sobre la desafecció política i introduieix matisos força interessants també des de l'òptica de la responsabilitat social de l'administració pública, del món de la política i dels mitjans de comunicació.

Sobre els mitjans de comunicació diu que:
...no estan exempts de responsabilitat, però potser en altre sentit del que semblen indicar aquests estudis. Tenen responsabilitat, per exemple, en centrar la informació política en la “carxofa”: declaracions i contradeclaracions dels polítics, fetes a corre-cuita davant una munió de micròfons. Si es queden aquí o magnifiquen l'interès d'aquestes declaracions fan mala informació política. Però d'això no se'n queixen pas els polítics.
Armengol llança una hipòtesi:

La desafecció no podria tenir relació també amb una certa saturació de “polítics” i de presència de la política –o del govern- en la vida quotidiana?

Jo afegiria que, a menor capacitat de la política per resoldre problemes, a causa de la globalització o del poc control dels governs nacionals i estatals davant determinades dinàmiques econòmiques, més colonització de la vida quotidiana per part de la política. Des del tercer sector i en la relació amb les administracions públiques, aquest fet es constata sovint i arriba a generar problemes de delimitació i de protagonisme.
Llegir article sencer a: Fins a la sopa: farts de polítics?

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS