2.4.14

Ja m'he trobat a la #gigafoto de la Via Catalana, una foto única al món

  • Superat el col·lapse en el servidor de les primeres hores, ja he pogut localitzar la foto on aparec dins la immensa cadena humana de la Via Catalana.
  • La Gigafoto de la Via Catalana, única al món. Feta amb més de 107.030 imatges el visualitzador de la Gigafoto pesa 295GB en 4.104.121 fitxers. 
  • Cal destacar l'excel·lent organització, feta des d'una entitat sense ànim de lucre i a partir de molts voluntaris, tant per la Via i la gigafoto com per totes les altres accions que s'organitzen.
  • Entre els molts voluntaris que estan col·laborant en el procés de manera organitzada, avui cal destacar els 800 fotògrafs que van fer possible aquest resultat tan espectacular.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va presentar ahir la Gigafoto de la Via Catalana cap a la Independència, la cadena humana de 400 quilòmetres que va unir Catalunya de nord a sud el passat Onze de Setembre. Una fita que ha estat possible unint les 107.038 imatges, amb una mitjana de 140 fotos per tram. L’alt volum de fotografies, així com la coordinació amb els 800 fotògrafs voluntaris, ha estat la principal dificultat per poder enllestir la Gigafoto de la Via. Tan sols un 2% de la Gigafoto ja suposa més de 2.000 imatges que fotografien els 7,5 quilòmetres; o el que és el mateix, 15 trams del recorregut de la Via Catalana.

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana,Carme Forcadell, el coordinador de la Gigafoto, Galdric Peñarroja, i l’assessor tècnic per a l’elaboració de la Gigafoto, Nuno Gracias, han explicat el procés de creació i postproducció de la Gigafoto, “única” al món.

Sens dubte la gigafoto ajudarà a internacionalitzar més el procés català amb els atributs centrals de procés pacífic, democràtic, cívic, integrador, transversal... en definitiva un moviment, un sentiment, una voluntat majoritària contra la qual cap apel·lació a la por serveix.

Vaig parlar de la Via Catalana en diferents ocasions:
Accés a la gigafoto: http://gigafoto.assemblea.cat/