5.4.08

Dues publicacions sobre el canvi climàtic

Us presentem dues publicacions que ens han semblat interessants, totes dues vinculades al gran repte global de la sostenibilitat enfront al canvi climàtic. La primera és un informe i la segona un material educatiu referit a una edició anterior d'aquest mateix informe, en aquest cas centrada en l'aigua, un tema que aquests dies preocupa com mai a Catalunya per la sequera sense precedents i les conseqüències que se'n deriven.

L’edició catalana de l'Informe sobre Desenvolupament Humà del Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) 2007-2008 es va presentar a Barcelona en un acte organitzat per l'ANUE, la Càtedra UNESCO de Sostenibilitat de la UPC, el Centre UNESCO de Catalunya i Creu Roja a Catalunya, coeditores de l'estudi.

Allò que fem avui sobre el canvi climàtic tindrà conseqüències que es faran notar un segle o més. La part d’aquest canvi que es deu a les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle no és reversible en el futur immediat. Els gasos que atrapen la calor i que enviem a l’atmosfera el 2008 s’hi quedaran fins al 2108 i més enllà. Per tant, estem prenent decisions que no tan sols afectaran les nostres vides, sinó més i tot les vides dels nostres fills que altres reptes polítics.

Language editions: Catalan English French Spanish Arabic Chinese Russian Portuguese Italian Vietnamese

Programa educatiu "Més enllà de l'escassetat: el poder, la pobresa i la crisi mundial de l'aigua". Aquest material didàctic basat en l'Informe sobre el desenvolupament humà 2006 elaborat per UNESCOCAT (Centre UNESCO de Catalunya) i inclou sis pòsters, vuit fitxes d'activitats per a l'alumnat i un manual per al professorat. El material està adreçat a joves d'educació secundària. Es mostra, de manera atractiva i didàctica, els aspectes més rellevants de l'Informe sobre el desenvolupament humà 2006, una publicació de referència internacional del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament, que el 2006 va estar dedicat a la situació de l'aigua en el món.

Traducir CASTELLANO Translate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS