11.4.14

Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau - 6 d'abril


Missatge del secretari general

Aquest any celebrem el primer Dia Internacional de l'Esport per al Desenvolupament i la Pau. A les Nacions Unides som conscients que l'esport és un llenguatge universal que uneix grups i nacions per sobre de qualsevol diferència. L'esport dóna autonomia als joves, afavoreix la bona salut i fomenta valors promoguts per les Nacions Unides, com la igualtat, el respecte mutu i l'esportivitat. L'esport ens ajuda a difondre missatges de pau, a impulsar el canvi social i a complir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni.
Aquest Dia Internacional servirà per posar en relleu el potencial de l' esport per fer avançar els drets humans, enderrocar els obstacles i promoure la solidaritat mundial. Per assolir els nostres objectius, tots hem d'ocupar el nostre lloc a la pista: els governs, les organitzacions internacionals, el sector de l'esport, la societat civil i molts altres.
Insto tots els ciutadans del món a que se sumin a aquest moviment que creix dia a dia i entrin a formar part del nostre equip per tal d'aprofitar al màxim el potencial de l'esport per crear un món millor per a tots.

Font: anue.org