15.4.14

Els joves contra el discurs de l'odi a la xarxa

  • La Fundació Anna Lindh i l’Institut Europeu de la Mediterrània convoquen la setena edició del concurs internacional de contes breus i relats «Un mar de paraules», adreçat a joves dels 43 països de l’espai euromediterrani.
  • El concurs està dirigit a la producció de contes o relats breus enfocats a la lluita contra els discursos de racisme i discriminació a Internet.
El concurs «Un mar de paraules», en la seva convocatòria de 2014, se celebra novament amb la intenció de contribuir al foment del diàleg entre pobles, l’intercanvi de coneixement i experiències entre diferents tradicions locals i internacionals.

En el marc de la campanya "Young people combating hate speech online" del Consell d'Europa , la setena edició del concurs vol no només reflexionar sobre l'existència de discursos que fomenten el racisme i la discriminació en els països euromediterranis sinó també proposar vies per contrarestar aquestes narratives.

El concurs s'adreça a la producció de contes i relats que d'una o altra manera contribueixin a crear consciència sobre aquest tipus de discursos, permetin alertar dels riscos que planteja per a la democràcia, i apuntin o identifiquin eines per combatre aquests discursos i reduir els seus nivells d'acceptació.


La producció literària és un mitjà fonamental per a l’expressió i la descripció de fets, idees i emocions que poden directament ser transmeses a i pels joves de tota la regió euromediterrània. Des d’aquest punt de vista, es pretén obtenir relats literaris –basats tant en la realitat com purament de ficció.

Més info