2.4.14

Declaració a favor del patrimoni natural de Catalunya

Ha tingut lloc la jornada «La conservació del patrimoni natural de Catalunya, problemàtica, anàlisi i oportunitats», amb l'assistència de cent-trenta experts i representants d’entitats, i a on es van presentar deu ponències que van servir per analitzar els reptes de la conservació de deu àmbits clau del patrimoni natural de Catalunya. Per mitjà d’exemples, es van posar de manifest els efectes negatius que han tingut el retrocés de les polítiques de conservació del medi natural, especialment la forta retallada de recursos econòmics i d’equips humans que s’hi destinaven.

Al final de la jornada es va presentar la Declaració a favor del patrimoni natural de Catalunya, que actualment ja compta amb l'adhesió de més de 70 entitats, col·legis professionals, universitats, etc. Es va acordar un període de 15 dies d'adhesions per les organitzacions, empreses i persones que no ho havien pogut fer. Un cop passat aquest període la Declaració es presentarà al Parlament i al Govern de la Generalitat. És per aquest motiu que és important mostrar el màxim consens per a fer força i també per aconseguir el ressò mediàtic.

Així doncs, us animem a ADHERIU-VOS a la Declaració a favor del patrimoni natural de Catalunya, i al mateix temps en feu la màxima DIFUSIÓ possible entre la vostra base social i a les xarxes socials.

Al blog Defensa del Patrimoni Natural a Catalunya trobareu informació de les adhesions actuals, notes de premsa i notícies, informes i declaracions passades i el contacte per fer suggeriments o col·laborar.