5.4.14

[REFLEXIÓ] Sobre la sanció al Barça

Aquesta setmana ha caigut la notícia de la sanció al FC Barcelona. Sembla injusta per la seva magnitud. I perquè altres també porten a terme les mateixes pràctiques però no han estat denunciats. En el cas del Barça, es barreja el fet que molta gent li vol mal, i no per raons merament esportives, i que la denúncia s'ha fet en secret i no ha transcendit qui ha tirat la pedra.

Sembla que el FC Barcelona ha incomplert una norma de la FIFA, però en canvi no ha perjudicat les les motivacions de la norma, l'interès dels menors que justifica l'existència de la norma. Podríem dir que el club ha actuat amb sentit de responsabilitat però en canvi incomplint la norma.

Però no s'acaba d'entendre per quin motiu s'ha incomplert la norma, si sembla que solament es tractava de demanar l'autorització de l'autoritat esportiva. De fet, no entenc per què cap periodista s'ha fet aquesta pregunta. No he seguit molt la premsa, però el dia que va saltar la notícia, era la pregunta lògica que els periodistes i analistes havien de fer-se i ningú no la formulava. Quin és el motiu pel qual no es va demanar l'autorització, si de fet es complien els requeriments.

Com diu Josep Maria Puyal, crec que no podem construir el relat dels fets solament a partir del victimisme, sinó que cal abordar l'autocrítica: Joaquim Maria Puyal ha dedicat la salutació de la Transmissió d'en Puyal del Barça- Betis a la notícia que hem conegut aquesta setmana sobre la sanció de la FIFA al Barça.

Malgrat considera la sanció "injusta i desproporcionada", Puyal ha lamentat que "quan hem de respondre davant de l'opinió pública, enlloc d'admetre allò que hem fet malament, només embastem un discurs victimista, i el President diu que hi ha una mà negra d'algú que ens vol mal. A l'abril del 2014, Bartomeu descobreix la sopa d'all [...] Com a soci, jo no em sento respectat si els que manen en el club renuncien sistemàticament a l'autocrítica. El soci no es pot formar un criteri equilibrat dels assumptes del club si tots admeten i proclamem que la culpa sempre es dels altres". 

ÀUDIO. Pots escoltar la salutació sencera d'en Puyal aquí: