12.7.11

Administració, món empresarial i voluntariat s'uneixen en la iniciativa Marketplace


  • Aquesta acció s’emmarca en el 2n Congrés Europeu del Voluntariat, que organitza el Departament de Benestar Social i Família i que tindrà lloc el proper novembre a Barcelona
  • La Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Voluntariat Social, l’Obra Social de “la Caixa” i el Consell de Cambres han signat avui l’acord de constitució del Consell Assessor del Marketplace


Aquest matí s’ha constituït el Consell Assessor del Marketplace, una iniciativa de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Fundació "la Caixa". Aquesta activitat s’emmarcarà en el 2n Congrés Europeu de Voluntariat, que organitzarà el Departament de Benestar Social i Família amb motiu de l’Any Europeu del Voluntariat el dies 9,10 i 11 de novembre.

El Marketplace vol ser un punt de trobada entre empreses, administracions públiques, agents educatius i organitzacions de voluntariat. La iniciativa vol promoure la col·laboració entre el món empresarial i el sector voluntari, afavorint la posada en marxa de projectes conjunts entre empreses i entitats i creant un espai idoni per a generar una xarxa de contactes que permeti posar en marxa nous projectes de col·laboració.

En aquest sentit, es persegueix dos objectius principals: d’una banda, fomentar la responsabilitat social corporativa i de l’altra promoure la col·laboració del sector privat en les actuacions de les entitats de voluntariat i les ONG.

El Marketplace, que se celebrarà l’11 de novembre, comptarà amb dos grans espais:
  • Una fira on s’exposaran projectes de col·laboració entre empreses i entitats.
  • Un espai d’intercanvi i networking. En aquesta zona es realitzaran rondes de contactes de 3 minuts i taules de trobada i comptarà també amb sales de reunions on empreses i entitats puguin parlar de futures col·laboracions.
El Consell té la funció d’assessorar en la planificació, la conceptualització, l’avaluació i les grans línies organitzatives del Marketplace. Aquest matí n’han signat l’acord de constitució la directora general d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, Violant Cervera; el director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom del Departament d’Empresa i Ocupació, Xavier López; la presidenta de la FCVS, Francina Alsina; la sotsdirectora de l’Àrea d’Acció Social de l’Obra Social “la Caixa”, Montserrat Cabré, i el director del Consell de Cambres Oficials de Comerç de Catalunya, Narcís Bosch. Josep Maria Canyelles, expert en RSE i promotor de Responsabilitat Global, també en forma part en qualitat d'expert.

El Marketplace s’emmarca en el 2n Congrés Europeu del Voluntariat, que organitzarà el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya els dies 9, 10 i 11 de novembre. El Congrés tractarà com a tema central el partenariat.

Font: Dept de Benestar Social
Veure notícia a Vilaweb.cat: Neix Marketplace, un punt de trobada entre empreses, administracions i voluntariat