8.1.09

Les escoles també poden promoure la promoure l'RSE en el territori

Totes les organitzacions, incloses les escoles, en la mesura que mantenen relacions econòmiques amb l'exterior, s'aprovisionen de productes i serveis, consumeixen energia... poden i han de gestionar la seva responsabilitat social.

I aquesta no es pot reduir merament pensant en termes d'estalvi i d'eficiència, sinó que també cal pensar en termes de sostenibilitat del territori i impuls a una economia socialment més responsable.

En aquest sentit, ens sembla interessant reproduir la notícia d'una escola de Girona que junt amb la l'Ajuntament, promou el projecte Dina'm, per mitjà del qual promouren una alimentació infantil més sana, aposten pels productes de proximitat, i donen suport a aquests pagesos i ramaders tot fent rendibles les explotacions d'aquests productes.

Girona fomenta els menús amb aliments ecològics a les escoles
FERRAN COSCULLUELA
GIRONA
L'Ajuntament de Girona i el CEIP Joan Bruguera van llançar la primera iniciativa el 2006 amb la incorporació de productes ecològics als menús escolars. I tres anys després s'ha fet un nou pas per estendre aquesta pràctica a altres centres educatius i per aconseguir que més qualitat d'aquests aliments no suposi una càrrega econòmica extra per a les famílies.

Es tracta del projecte Dina'm, una iniciativa que aglutina pagesos i ramaders, juntament amb les associacions de pares dels centres escolars que ho desitgin, en una central de compres de productes ecològics. L'objectiu és garantir uns consums regulars que facin rendible l'explotació d'aquests productes i reduir-ne a la vegada els preus al prescindir dels intermediaris.

De moment ja hi ha una vintena de centres interessats, de la mateixa manera que l'ajuntament, que vol que les guarderies municipals se sumin a la iniciativa. La central de compres funcionarà mitjançant un programa informàtic que determinarà quines quantitats de productes és necessari cultivar en funció dels menús programats pels centres escolars adherits. S'aposta pels productes de proximitat, i la carn, la fruita i les verdures s'emmagatzemaran en unes naus industrials que l'associació té a Quart (Gironès). Des d'allà es distribuiran fins als col·legis dues vegades a la setmana.
Font: El Periódico [ca][es]