30.1.09

Insten al sector financer a incorporar principis socials i ambientals

L'informe 'Who cares wins' (Qui se'n preocupa hi surt guanyant), elaborat per International Finance Corporation (IFC), el Pacte Mundial de Nacions Unides i el Govern de Suïssa, ha instat el sector financer a incorporar principis socials i ambientals al seu activitat, segons informa el portal d'Internet "CSRwire.com".

(Servimedia).- El document subratlla que per a integrar principis de bona gestió social i ambiental, les indústries del sector financer haurien de modificar els productes i incentius que ofereixen.

Per això, recomana mesures per incrementar la demanda de productes d'inversió que tinguin en compte aspectes socials i ambientals, com els recollits en els Principis per a la Inversió Responsable, promoguts pel Pacte Mundial de Nacions Unides, i els Principis d'Equador, desenvolupats pel sector bancari.

Rachel Kyte, d'IFC, institució emmarcada en el Banc Mundial i dedicada a la lluita contra la pobresa, ha destacat la importància que el mercat financer adopti una actuació urgent pel que fa a les seves responsabilitats socials i ambientals per a evitar futures crisi.

Per la seva banda, Georg Kell, director del Global Compact de Nacions Unides, subratlla que les empreses i inversors han de tenir en compte aquests aspectes en les seves polítiques d'inversió a llarg termini per reconèixer futurs riscos i oportunitats.

(Servimedia) 29-GEN-2009 LVR / CAA.