11.1.09

El Pacte per a l'Ocupació de Qualitat a Barcelona inclou mesures d'RSE

Podeu veure la nota del Departament de Treball en la qual es detallen les mesures i es poden observar aquelles que tenen a veure amb l'RSE.

Pacte per a l'Ocupació de Qualitat a Barcelona

Es crearan prop de 4.000 llocs de treball i més de 72.000 persones es beneficiaran del pacte durant el 2009

Al voltant de 4.000 llocs de treball es crearan aquest any a Barcelona fruit de l'aplicació del Pacte per a l'Ocupació de Qualitat a Barcelona, que portaran a terme el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona. El pacte es va signar el passat 23 de maig i vol promoure un mercat de treball de qualitat. També van signar el pacte Comissions Obreres del Barcelonès, La UGT de Catalunya, Foment del Treball i PIMEC.

A més, unes 72.000 persones es podran beneficiar de les accions de formació, orientació laboral i creació d'empreses que executarà Barcelona activa. El pacte comptarà amb un pressupost de 22 milions d'euros procedents del Departament de Treball, l'ajuntament i el Fons Social Europeu. El pacte preveu la creació de 770 empreses i l'assessorament d'unes 450 més.

El pacte vol promoure la iniciativa emprenedora mitjançant accions d'acompanyament a la creació i creixement d'empreses. També vol atraure talent creatiu i innovador de tot el món a la ciutat gràcies al programa "Do it in Barcelona".

L'altre objectiu és millorar la formació de qui es troba al marge del mercat laboral. D'aquesta manera, preveu un pla de xoc per a joves que abandonen el sistema educatiu amb accions de formació en escoles taller i accions de millora de la qualificació dels joves per a que puguin tornar a la formació reglada.

Per a les persones que es quedin sense feina, l'ajuntament i el Servei d'Ocupació de Catalunya posa en marxa el programa "Activa't per l'Ocupació" que consisteix en oferir-los atenció a mida que els permeti conèixer les oportunitats professionals que els ofereix la ciutat. Es preveu atendre a 16.125 participants.

El pacte també inclou accions als barris, formació en noves tecnologies i accions destinades al sector comerç, entre d'altres.

Font: gencat.cat
Nota del Departament