3.1.09

Catalunya es torna abocar amb la marató

La Marató de TV3 recapta en un sol dia gairebé 6 milions d'euros per a les malalties mentals greus

Al llarg de la jornada del 14 de desembre es van recaptar 5.837.095 euros, una quantitat que és provisional, ja que aquesta edició de La Marató és vigent fins al 31 de gener de 2009. Fins a aquesta data es poden continuar enviant donatius a través del Sevicaixa i per internet, si bé continuarà obert durant tot l'any un compte corrent a http://www.lacaixa.cat/ per a donatius particulars.

Malgrat la crisi econòmica -i a pesar de l'enorme sensació de crisi- la Marató ha complert de manera excel·lent els seus objectius, amb una gran participació de la ciutadania, ja sigui a títol particular com organitzat per mitjà d'entitats sense ànim de lucre, d'ajuntaments i, cada cop més, també d'empreses.

Els diners que recapta La Marató de TV3 a l'edició de 2008 serviran per finançar projectes de recerca biomèdica sobre les malalties mentals greus i el seu tractament. Acabat el programa La Marató, es reuneix la Comissió Assessora Científica de la Fundació per tal d'aprovar les bases que regiran la convocatòria pública per a la presentació de projectes de recerca biomèdica. Un cop finalitzat el termini de la convocatòria, es revisen els projectes rebuts i s'envien a l’Agència d’Avaluació de Tecnologia i Recerca Mèdiques (AATRM), del Departament de Salut, perquè els faci arribar a investigadors d’àmbit internacional, especialistes en la malaltia de què tracti La Marató, perquè els avaluïn.

Web de la Fundació La Marató de TV3: http://www.fundaciomaratotv3.cat/

Escrits anteriors sobre la Marató de TV3:
6.12.08 La Marató de TV3 d'enguany estarà dedicada a les malalties mentals greus
7.7.08 Èxit de la Marató de TV3 i model català d'associacionisme i voluntariat
2.11.07 S'acosta la Marató de TV3, enguany sobre les malalties cardiovasculars