27.1.09

Producte local i dinamització del territori

En el marc de la quarta Fira del Fajol de Batet de la Serra, al pròxim 7 de febrer a la Casa Consistorial de Batet de la Serra, tindrà lloc la jornada “producte local i dinamització del territori” organitzada pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Sigma, Fundació d’Estudis Superiors, Fundació Garrotxa Líder i l’Ajuntament d’Olot. L’acte tractarà qüestions com el nombre de territoris que es coneixen / s’identifiquen a través dels seus productes o quants productes remeten a un territori, i què significa per a un territori la valorització dels seus productes.

Competir per arribar a mercats propers i llunyans, ha de passar necessàriament per la diferenciació i especialització. En aquests sentit, els productes locals són singulars, diferents i en el seu valor afegit hi identifiquem l’essència del seu territori, és a dir, la identitat territorial. Quan es comercialitza un producte local s’està comercialitzant i venent també el territori d’on prové.

La promoció de productes d’origen rural, preservant les pràctiques tradicionals des de la innovació tecnològica i organitzacional, pot reactivar econòmicament territoris i múltiples actors del territori, més enllà del productor. És el punt de partida per crear ocupació, teixit empresarial actiu, reactivar l’economia i en definitiva, garantir la qualitat de vida de les persones que viuen al territori.

Font: Fundació Garrotxa Líder

1 comentaris:

Anònim ha dit...

productelocal.org