25.1.09

Una quinzena de caixes d'estalvi elabora el 'Llibre Verd de l'RSC en el sector financer

Segons informa Europa Press, el Llibre Verd posa de relleu el protagonisme de les caixes d'estalvis en el desenvolupament de l'RSC no només a través de l'Obra Social, sinó també per les característiques del model de negoci i el model corporatiu propi d'aquestes entitats.

Els temes clau del sector són: la lluita contra el blanqueig de capitals, el govern de les entitats, la inclusió financera, el desenvolupament del teixit empresarial, els impactes derivats del finançament de grans projectes o la Inversió Socialment responsabble.

Pel que fa a la inclusió financera, les caixes d'estalvis estan molt arrelades en el seu territori, de tal manera que el 97,3 per cent de la població rep cobertura per part de les sucursals fixes, mentre que el 2,7 per cent restant per oficines mòbils.

El Llibre Verd també destaca la importància del microcrèdit a Espanya així com la seva evolució a l'alça doncs, només en 2007, les caixes d'estalvis van concedir microcrèdits socials per un import total i 24,18 milions d'euros.

Notícia a Europa Press: [ca][es]