8.1.09

Un jersei que destina la meitat dels beneficis a projectes socials o ambientals

El projecte pretén mantenir la tradició tèxtil de la zona i destinarà la meitat dels beneficis a projectes socials o ambientals

Una empresa d'Olot llança un nou disseny del Marcelinus, el jersei amb aires sindicalistes

La idea inicial de Marcelinus -nom també del projecte- és el redisseny del jersei anomenat marcelino o camacho, recordant al llegendari polític i sindicalista que els utilitzava sempre. És una peça molt estesa amb un disseny que ha resistit amb dignitat els alts i baixos de la moda. Però aquesta peça té encara més peculiaritats: es produeix íntegrament a Olot (Garrotxa), en un petit taller on hi treballen dones majors de 40 anys i la meitat dels beneficis es dedicaran a projectes ambientals o socials.

La iniciativa, a més d'intentar recuperar la tradició tèxtil d’Olot té motivacions que van més enllà del negoci. En aquest sentit, el coordinador del projecte, Llorenç Planagumà, en una entrevista a Jornal, es mostra partidari de revifar les petites empreses i tallers al llarg de tot el territori perquè ho considera més sostenible tan socialment com ambiental.

Quant als preus, Planagumà planteja la reflexió als consumidors sobre el preu real que es paga pels productes que en un principi són més barats. Les conseqüències socials i ambientals són un valor que no hem d'oblidar perquè, a la llarga, també ens acabarà afectant a nosaltres.

L'empresa fabrica el nou disseny de Marcelinus però manté les parts identificatives de l’original com el coll alt, les butxaques als costats i la cremallera de dalt a baix. Les novetats són un fil de més qualitat, menys pes del jersei, un coll més suau i una forma més entallada.

Podeu visionar l'entrevista en aquest enllaç

Font: Jornal.cat