11.1.09

La recepció de TV3 continua prohibida al País Valencià


Per la llibertat d’expressió, NO al tancament!

Comunicat de la campanya:

Segons s'ha confirmat, el Govern valencià del PP ataca de nou amb el tancament dels repetidors de TV3 d'Alginet i la Llosa de Ranes amb la complicitat silenciosa del Govern espanyol del PSOE. Cal tornar a reclamar a Europa els drets democràtics més elementals davant d'un deteriorament de la qualitat democràtica i de les llibertats al nostre país. Espanya ataca de nou a través dels seus ambaixadors a la nació catalana. Enviem correus reclamant l'actuació de la Comissió Europea i fem sentir la nostra veu a Europa, adrecem-nos amb aquesta carta a les institucions europees, en les persones de:

* Viviane Reding, Comissària de Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació
* Ján Figel, Comissari d’Educació, Formació, Cultura i Joventut
* Hans-Gert Pöttering, President del Parlament Europeu
* P. Nikiforos Diamandouros, defensor del poble europeu

Sra. Viviane Reding, Sr. Ján Figel, Sr. Hans-Gert Pöttering i Sr. P. Nikiforos Diamandouros,

Ens dirigim a vostès per denunciar el greu atemptat contra la llibertat d’informació i contra la pluralitat cultural que s’està cometent al nostre país.

La recepció de Televisió de Catalunya (TVC) ha estat prohibida pel govern regional a les comarques del País Valencià i els repetidors que han possibilitat la recepció d’aquesta televisió (l’única que emet íntegrament en la llengua pròpia dels valencians) estan sent clausurats. Aquesta mesura deixa sense televisió en llengua pròpia centenars de milers de ciutadans, en una iniciativa que ataca directament la llibertat d’expressió i vulnera el dret a la pluralitat informativa dels temps presents.

Aquest atac contra la llengua i cultura pròpies és un dels més greus que s’han produit a casa nostra en la història contemporània recent. Creiem que Europa no pot restar indiferent a aquest atemptat a la llibertat d’expressió i els demanem una actuació decidida en defensa d’uns drets civils que hem vist greument vulnerats.

Adhesió