14.1.09

Gairebé 1.100 grans empreses daneses estaran obligades per llei a informar sobre les seves polítiques de RSC a partir del 2010

Gairebé 1.100 grans empreses privades i públiques de Dinamarca es veuran obligades per llei a incloure, a partir del 2010, les seves polítiques de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) en els seus informes financers anuals, segons informa el butlletí especialitzat 'GreenBiz' en una notícia recollida per Europa Press.

El parlament danès va aprovar a mitjans de desembre de 2008 una iniciativa que obligava a una sèrie de companyies no només a descriure les seves polítiques d'RSC, sinó també a detallar com s'implementen aquestes mesures i els progressos que aconsegueixen, que hauran de ser verificats per auditors externs.

D'aquesta manera, Dinamarca pretén aconseguir que les empreses compleixin amb el Pacte Global i els Principis d'Inversió Responsable de l'ONU. "En l'actual crisi econòmica, és més urgent que mai promoure una transparència més gran, especialment en els camps mediambiental, social i de govern corporatiu", va afirmar el president dels Principis d'Inversió Responsable de l'ONU, Donald MacDonald.

Actualment, donar compte de les polítiques de RSC és un acte voluntari. Segons el parlament danès, el que es pretén al obligar les empreses no és només avançar en sostenibilitat, sinó crear millors oportunitats de negoci per a les empreses del país nòrdic. En aquest sentit, el govern danès ha argumentat que, millorant la seva reputació social, les empreses poden arribar a ser més competitives.

La iniciativa de Dinamarca no és nova. De fet, a França, ja existeix un grup de companyies obligades a informar del seu comportament social o ambiental en les seves memòries financeres des de 2001, i al Regne Unit les companyies han de fer-ho des de 2007.

Font