2.1.09

Björk i una financera gestionada només per dones s'associen per treure Islàndia de la fallida

Us aportem aquesta notícia publicada per Jornal.cat, en la qual volem destacar el liderat que hi exerceixen les dones i l'aposta per l'economia productiva i arriscada de les pimes i l'emprenedoria. Entre els diversos lemes que apareixen al web de la financera Audur Capital, formada i gestionada només per dones, llegim: "We are a financial partner that understands and values what women bring to business".

D'altra banda, també hem de destacar el sentit estratègic que donen al fet que es prioritzin els projectes empresarials que tinguin per objectiu crear valor a través de la característiques culturals i naturals úniques d'Islàndia, subratllant que les empreses hauran de ser sostenibles tan en rendiment financer com en responsabilitat ambiental i social. Es fa molt interessant aquesta aposta clara per l'emprenedoria compromesa amb l'RSE i amb els actius del país.

Tot plegat, amb l'ús de la marca i imatge de la cantant Björg, una veu compromesa amb l'economia i la projecció del seu país, autora de cançons provocatives i compromeses com Declare Independence. L'artista simbolitza la innovació, el pensament creatiu i l'augment de la diversitat a Islàndia i a la seva economia.

La cantant islandesa Björk serà la imatge visible del nou fons de capital risc que pretén recuperar l'economia del país nòrdic després de la tempesta financera de l'octubre passat que va situar l'estat en situació de fallida. El govern es va veure obligat a nacionalitzar el sistema financer i les expectatives de la població, que pocs mesos abans havia estat identificada com la més rica i feliç del planeta per un informe de les Nacions Unides, van quedar en mans del Fons Monetari Internacional.

Ara, aquest fons d'inversió batejat amb el nom de la cantant vol captar inversors interessats en participar en el finançament de nous projectes empresarials que busquin la innovació, la sostenibilitat i la responsabilitat social i mediambiental. El fons ha estat establert de manera conjunta per l'artista islandesa i la financera Audur Capital, formada i gestionada només per dones, amb una aportació inicial del voltant de mig milió d'euros.

Audur Capital, explica des del seu web sobre el nou producte financer que l'estratègia d'inversió del fons valorarà especialment les companyies que tinguin per objectiu crear valor a través de la característiques culturals i naturals úniques d'Islàndia, subratllant que les empreses hauran de ser sostenibles tan en rendiment financer com en responsabilitat mediambiental i social.