22.10.08

Sabadell i València opten a ser 'Capital Europea Verda'

Sabadell i València estan entre les 31 ciutats europees que opten al premi "Capital Europea Verda" que la Comissió Europea concedirà el 2010 i el 2011 a aquella que destaqui més per la seva qualitat ecològica de vida. Qualsevol ciutat europea amb més de 200.000 habitants va poder presentar la seva candidatura i un jurat les elegirà abans que acabi l'any.

Entre les pretensions del programa hi ha la de donar un al·licient als urbanistes, ja que mantenir un medi ambient urbà verd i saludable és avui més que mai una necessitat, més si tenim en compte que quatre de cada cinc europeus viuen en ciutats.

El premi es concedirà a una ciutat que hagi donat proves constants de compliment de les normes ambientals, que mostri un compromís permanent per a realitzar mesures ambicioses, que aposti per la millora del medi ambient i el desenvolupament sostenible i que pugui servir de model i promoure millors pràctiques a totes les altres ciutats europees.

El Jurat està format per representants de la Comissió Europea, l'Agència Europea de Medi Ambient, l'ICLEI (Governs locals a favor de la sostenibilitat), la Federació Europea per al Transport i el Medi Ambient, la Unió de Capitals de la Unió Europea i el Comitè de les Regions.