A diferència del que passa en estats totalitaris com a la Xina, òbviament el tancament no es faria de manera impositiva i coercitiva, sinó des de la lògica del mercat, cosa que ho faria inapreciable i de difícil oposició.
Segur que en els propers anys veurem intents per part de les grans companyies de telecomunicacions de formular entrades a una internet selecta, de major qualitat i amb continguts més garantits. Serà una alternativa de baix cost però que anirà tancant les portes a la llibertat i deixat en una posició marginal les pàgines lliures. Si això succeeix, la realitat actual d'internet podria haver estat el somni d'uns anys...
En aquest sentit, ens esperonen les paraules de Tim Berners-Lee, el creador de la web, en un acte ahir a Barcelona: "Manifestar-se pels carrers, parar els autobusos i protestar davant els governs". Així considera que han de reaccionar els ciutadans davant l'amenaça que internet sigui monitoritzada per governs i empreses.
"És un atac a la democràcia i als drets civils. La neutralitat de la web és molt important en molts aspectes de la vida i la gent no se n'adona. Si una companyia pot controlar el que veig a internet, sap què vull comprar, quina creença científica, política o religiosa tinc, i em pot dirigir cap on ella vulgui. La democràcia es basa en la lliure elecció".
Llegir notícia al Periódico [ca][es]
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada