22.10.08

Continuïtat del programa RSE.COOP

Entre 2005 i 2007 la Confederació de Cooperatives de Catalunya, conjuntament amb les sis Federacions de Cooperatives de Catalunya, vam impulsar el programa RSE.COOP, de responsabilitat social de les empreses en l’economia cooperativa, en col·laboració amb l’Institut per a la Promoció i la Formació Cooperatives. l’Institut Català de les Dones, les Àrees de Promoció Econòmica i la de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona i la Confederación Empresarial Española de la Economía Social (CEPES).

RSE.COOP ha estat un programa pilot d’adaptació de l’Economia cooperativa als canvis econòmics i estructurals a partir de la posada en valor de la Responsabilitat Social intrínseca a la cultura empresarial d’aquestes organitzacions.

El projecte ha finalitzat l’any 2008 amb una molt bona valoració per part de tots els participants, assolint que 39 cooperatives integrin els valors de la RSE i que la metodologia esdevingui model de cara a totes les organitzacions de l’economia social del món gràcies a la col·laboració amb el Global Reporting Initiative (GRI).

Des de la Confederació volen donar continuïtat a aquest procés facilitant i recolzant que més cooperatives s’animin a implantar polítiques de responsabilitat social a les seves organitzacions. Altrament, consideren important també, la formació de tècnics en la metodologia d’implantació RSE.COOP.

En aquest sentit, fan una invitació a la jornada Economia cooperativa – competitivitat responsable i sostenible que tindrà lloc el proper dia 5 de novembre a la Sala d’Actes del Museu Picasso de Barcelona per tal de donar a conèixer el programa, formar a tècnics i resoldre tots aquells dubtes que puguin sorgir a les cooperatives interessades.

Opuscle