4.10.08

Prometen 16.000 milions de dòlars per als Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni

La reunió d'alt nivell de les Nacions Unides que va tenir lloc el 25 de setembre per a impulsar el compliment dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni va superar les expectatives més optimistes, va dir el secretari general, Ban Ki-moon.

En una roda de premsa, Ki-moon va dir que governs, fundacions i representants de la societat civil van anunciar contribucions per aproximadament 16.000 milions de dòlars. “Aquesta expressió de compromís global va a ser molt més notable perquè es produeix amb el teló de fons de la crisi financera. Aquesta modalitat de lideratge global, aquesta associació mundial, és el camí del futur”, va declarar Ki-moon.

Entre els anuncis de contribucions, la Unió Europea va prometre 730 milions de dòlars addicionals per al Programa Mundial d’Aliments (PMA), i més de 6.000 milions per recolzar l’educació. La Fundació Bill i Melinda Gates aportarà prop de 170 milions de dòlars a la iniciativa d’un vaccí contra la Malària, i Espanya atorgarà quasi 300 milions a l’Aliança Mundial per al Desenvolupament.

www.un.org/millenniumgoals

Informació aportada per ANUE

Traducir CASTELLANOTranslate ENGLISH Traduire FRANÇAIS Übersetzen DEUTSCH Arrevirar ARANÉS Àrab Búlgar Coreà Croat Danès Grec Hebreu Hindi Indonesi Italià Japonès Letó Lituà Neerlandès Noruec Polonès Portuguès Romanès Rus Serbi Suec Tagal Txec Ucraïnès Vietnamita Xinès simpl. Xinès trad.