10.10.08

Els condemnats per delictes de trànsit treballaran al metro de Barcelona

Avui s'ha fet pública la notícia (--> el Periódico [ca][es]) segons la qual els conductors que estan condemnats per algun delicte relacionat amb la seguretat del trànsit podran realitzar diferents treballs al metro de Barcelona per, en alguns casos, evitar entrar a la presó. La iniciativa està dins d'un programa de mesures penals alternatives que està desenvolupant el Departament de Justícia. Els treballs que portaran a terme els condemnats sempre estaran enfocats al benefici de la comunitat i seran diferents dels del personal de la companyia. Així, es dedicaran a ajudar les persones amb dificultat de mobilitat (gent gran, nens en cotxet…) i a orientar i informar els passatgers a les andanes.

Volem mostrar novament el suport a aquestes mesures per la capacitat que tenen d'aportar un valor a la societat, i de tractar de modificar les causes profundes de les actituds poc responsables. I per no agreujar la 'condemna social' de la persona, posant-la en un context amb altres presos on possiblement tingui tots els números per a sortir pitjor que no hi ha ingressat. N'hem escrit en altres ocasions:

Per les mesures alternatives
Treballs per a la comunitat

L'objectiu del nou programa és que el delinqüent repari el dany que ha fet a la comunitat a través de la seva col·laboració amb institucions públiques o entitats privades sense ànim de lucre.