14.7.11

La FCVS prepara el primer Marketplace de Catalunya per a promoure la col·laboració entre empreses i entitats de voluntariat

El Marketplace 11/11/11 s'emmarca dins la celebració de l'Any Europeu del Voluntariat i també dins el 2n Congrés Europeu del Voluntariat organitzat per la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de juliol de 2011 - La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza el primer Marketplace de Catalunya de cara al proper mes de novembre. L'acte es farà el dia 11/11/11 i servirà per commemorar l'Any Europeu del Voluntariat que se celebra aquest 2011.

Promoure la col·laboració

L'objectiu d'aquest acte és promoure la col·laboració entre el món empresarial i el món del voluntariat afavorint la posada en marxa de projectes conjunts entre empreses i entitats i creant l'espai idoni per al networking, és a dir, per establir una xarxa de contactes que permeti posar en marxa nous projectes de col·laboració.

No és una manera d'aconseguir finançament com a tal, ja que les empreses no donen diners a les entitats sinó que les ajuden a aconseguir els recursos necessaris per realitzar el finançament.

El Marketplace persegueix un doble objectiu; d'una banda, promoure la Responsabilitat Social de les Empreses -és a dir, la implicació empresarial a nivell social- i de l'altra afavorir que les entitats de voluntariat i les ONG en general depenguin cada vegada menys de les fonts de finançament públiques.

Projectes de col·laboració i networking

El Marketplace 11/11/11 se celebrarà a la Sala Marquès de Comillas i comptarà amb dos grans espais diferenciats:
  • Una fira on s'exposaran projectes de col·laboració entre empreses i entitats que ja estan en marxa actualment. En aquesta fira hi haurà una cinquantena d'estands en total.
  • Un espai d'intercanvi i networking. Aquest espai comptarà amb rondes de contactes de 3 minuts (speednetworking), taules de trobada d'uns 15 minuts a 4 o 6 bandes i sales de reunions on les empreses i les entitats puguin parlar detingudament de possibles futures col·laboracions. A més, hi haurà un mur d'exposició on tant empreses com entitats podran donar-se a conèixer.
Emmarcat en el 2n Congrés Europeu del Voluntariat

El Marketplace s'emmarca en el 2n Congrés Europeu del Voluntariat, una iniciativa del Consell d'Associacionisme i Voluntariat de Catalunya (CAVC) organitzada pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i amb el suport de la Fundació La Caixa. El Congrés començarà el dia 9 de novembre i tractarà com a tema central el partenariat.

FITXA TÈCNICA

Dia: 11/11/11
Hora: de 10 a 18h
Lloc: Sala Marquès de Comillas del Museu Marítim (Avinguda de les Drassanes de Barcelona)
Organitza: Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) amb el suport del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya i la Fundació la Caixa
Web: www.marketplace.voluntaris.cat
Nota de premsa amb Mapa d'estands

Article de Josep Maria Canyelles: Arriba el Marketplace de Catalunya. Empreses i entitats socials catalanes pretenen fer un salt en les maneres de col·laborar