3.12.10

Els municipis que no han retut comptes s'expliquen

Si fa uns dies publicàvem una notícia crítica envers els ajuntaments que no havien retut comptes davant la Sindicatura de Comptes (23.10.10 Només el 60% dels municipis presenten els comptes  //  Sólo el 60% de los municipios presentan las cuentas), també ens correspon ara fer saber aquesta notícia que introdueix matisos, almenys respecte a alguns casos:

Els municipis que no han retut comptes s'expliquen
Les raons dels que no els han portat a la sindicatura: la negativa de la interventora, l'aprovació pendent del ple o la situació d'excepció. 
D'altres critiquen que els hagin posat a la llista per una simple “incidència”

Rebombori en alguns ajuntaments que no han presentat a la Sindicatura de Comptes tota la documentació del 2009 i els noms dels quals l'organisme va publicar abans-d'ahir tal com l'obliga la nova llei. La majoria es justifiquen i els motius són diversos: des dels que la interventora es nega a firmar els comptes perquè considera que hi ha irregularitats fins als que no han pogut aprovar-los encara en el ple. Però també hi ha casos d'excepció com ara el de Santa Coloma de Gramenet, on ha estat impossible fer-ho per la intervenció judicial d'algun dels seus organismes. També es dóna el cas de petits municipis que tenen clar que mai podran fer-ho en el termini establert perquè no tenen ni prou personal ni el temps que es necessita. Els que consideren que els han presentat es mostren perplexos o indignats. Algun creu que no hauria de sortir en una llista desagradable per una simple “incidència”. [Llegir notícia sencera a l'Avui.cat]