5.12.10

Tot a punt per l'Any Europeu del Voluntariat 2011

5 de desembre, Dia Internacional del Voluntariat

Logotip de l'Any Europeu 2011

La Comissió Europea ha presentat l'Any Europeu del Voluntariat 2011, amb el lema: "Canvia les coses: fes-te voluntari". A Europa hi ha actualment 100 milions de persones que fan tasques de voluntariat, dedicant el seu temps a les persones que més ho necessiten i a les seves comunitats. L'Any Europeu vol ser un homenatge a tots ells, una plataforma per donar a conèixer la seva feina i també un al·licient perquè ciutadans d'arreu de la UE s'animin a esdevenir voluntaris.

La comissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding, ha definit el proper Any Europeu com un "homenatge als milions d'europeus que dediquen el seu temps a fer un món millor". L'acte de presentació ha servit també per anunciar la posada en marxa de la pàgina web de l'Any Europeu del Voluntariat, que aplega tota la informació sobre el programa d'activitats, els esdeveniments més destacats arreu de la UE i els objectius de l'Any Europeu. A l'hora, el web anirà incorporant la informació del desenvolupament de les diferents iniciatives que es desplegaran al llarg del 2011, com ara el tour de voluntaris o les experiències i testimonis de primera mà sobre el voluntariat.

L'Any Europeu treballarà en quatre eixos bàsics: eliminar els obstacles al voluntariat a la UE; donar mitjans a les organitzacions de voluntaris i millorar la qualitat del voluntariat; recompensar i reconèixer la feina dels voluntaris; i augmentar la consciència del valor i la importància del voluntariat. Tot plegat, amb l'objectiu d'aconseguir donar visibilitat a la feina dels voluntaris, superar els reptes que afronta el món del voluntariat a la UE i animar d'altres persones a fer-se voluntaris.

Des de fa temps, la Comissió Europea dóna suport al voluntariat i ajuda els joves a participar-hi a través del Servei Voluntari Europeu. Aquest servei ha donat l'oportunitat a milers de joves europeus de viatjar fora dels seus països per ensenyar, fomentar la consciència cultural i desenvolupar capacitats importants per a la vida.

Enllaços relacionats

Font: La UE a Catalunya i a les Illes Balears