18.12.10

L’acte del Dia Internacional del Voluntariat demostra que el voluntariat és un signe de vitalitat del país

La celebració, com ja va sent tradicional, vol donar el reconeixement i visibilitat que mereix el voluntariat. Per això, l’acte va comptar amb el lliurament dels Premis Voluntariat i Eliseu Colomer.


Més de 250 persones es van aplegar per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat, un acte que per primera vegada celebren de manera unitària totes les administracions: la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, a més de la col·laboració de la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Els Premis Voluntariat, que aquest any arribaven a la 18a edició, reconeixen la tasca feta en tres modalitats:
  • El premi de l’àmbit nacional va ser per un projecte de parelles lingüístiques entre joves de Plataforma per la Llengua.
  • L’Associació Down Lleida es va endur el premi de la modalitat local i comarcal.
  • El Premi Voluntariat per votació popular va ser per Adama i el seu projecte de teràpies naturals per a la inclusió social de sectors desfavorits, que va aconseguir 2.565 vots.
Els Premis Eliseu Colomer, que distingeixen les activitats de voluntariat desenvolupades per persones majors de 60 anys, van recaure en el projecte “Petits arranjaments per a les llars per a persones grans” de la Fundació Privada Avismón Catalunya i el projecte “L’experiència no es jubila: un voluntariat innovador” l’associació Voluntaris d’Assessorament Empresarial.
L’acte va comptar també amb l’actuació musical de Nec 2.0, que va crear la peça “Perquè jo vull” sobre la tasca voluntària especialment per l’acte.

Recull de fotografies de l'acte
Font: xarxanet.org