- Josep Maria Canyelles (Responsabilitat Global) intervindrà en l'àmbit de Llengua i empresa
- Obert el període per presentar experiències i també candidatures als Premis Convit
Ja s’han activat al web del 2n Congrés Convit, www.congresconvit.cat, les bases per a la presentació d’experiències relacionades amb els dos eixos en què pretén aprofundir aquesta trobada de serveis lingüístics dels territoris de parla catalana, que tindrà lloc a Reus el 24 i el 25 de març: llengua i immigració, i llengua i empresa. El comitè organitzador aposta pel format de pòster per donar visibilitat al màxim nombre possible d’experiències dutes a terme des dels serveis lingüístics i també per constituir un dipòsit de recursos en línia que es podrà consultar posteriorment al web. Per presentar un pòster, només cal emplenar abans de l’1 de febrer un formulari en línia en el qual cal incloure un breu resum de l’experiència.
També està obert el període per presentar candidatures als Premis Convit en dues categories: premi a la trajectòria de promoció de la llengua catalana entre la societat i premi a una iniciativa concreta de promoció de la llengua i cultura catalanes. En el 1r Congrés Convit, impulsat per l’Ajuntament de Girona, van guanyar aquests premis Matilde Aragó, per ser una magistrada que sempre ha defensat l'ús del català a la justícia i Miquel Català, per traduir el web del Parlament Europeu al català.
A més, el web d’aquest 2n Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de Parla Catalana, que també inclou els enllaços al Facebook i al Twitter del Congrés, permet consultar ja un programa provisional. Alguns dels caps de cartell són Andreu Domingo, subdirector del Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona; Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, i Eduard Prats, director general de l’Institut Superior de Màrqueting. A més, el 2n Convit comptarà amb professionals del món del periodisme per presentar i moderar com Rita Marzoa, Xavier Graset, Francesc Domènech, Coia Ballesté i Josep Baiges.
Les inscripcions al 2n Congrés Convit, que s’han de fer també a través del web, es van obrir l’1 de desembre i són a preus reduïts fins al 31 de gener.
Reus pren el relleu de l’Ajuntament de Girona, que el 2009 va impulsar el 1r Congrés, i torna a recordar, doncs, aquella lletra de convit en què Antoni M. Alcover va fer una crida a tots els pobles de parla catalana. En aquesta ocasió el Congrés Convit està organitzat per la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus i hi col·laboren la Xarxa Vives d’Universitats, el Govern d’Andorra, l’Ajuntament de Perpinyà i la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.
Veure programa
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada