4.11.08

Triodos Bank defensa l'èxit de la "banca ètica" en temps de crisi

Davant les pors desfermades per la crisi i la sensació de caiguda descontrolada del sistema financer, és positiu valorar l'existència de models bancaris que no s'han vist directament afectats per la situació i que no han estat part de la causa de la crisi. És el cas de Triodos Bank, que ha crescut un 8% en el primer semestre de 2008
i que en aquest mateix període ha guanyat 3,7 milions d'euros, un 2,7% més.

Segons informa Europa Press a partir del comunicat del banc, els beneficis de Triodos Bank van augmentar un 8% en el primer semestre del 2008, fins arribar als 2.000 milions d'euros, "cosa que demostra la seguretat i fortalesa del seu model de banca ètica i sostenible", segons van assegurar a Europa Press fonts de la entitat que sostenen que "la crisi creditícia actual" no afecta els seus resultats.

En aquest sentit, el benefici net de Triodos Bank en el primer semestre del 2008 va arribar als 3,7 milions d'euros, enfront dels 3,6 milions d'euros el mateix període de 2007. En el cas de l'Estat espanyol, on el banc va començar a operar fa quatre anys, el balanç total va augmentar un 37% en el primer semestre d'aquest any, fins a arribar als 225 milions d'euros.

"L'actual crisi del sistema financer no està afectant de forma directa Triodos Bank, ja que el banc mai ha invertit en carteres d'hipoteques empaquetades en productes d'inversió, les anomenades subprime ", afirmen les mateixes fonts. "El banc escull quedar prop de l'economia real i invertir en empreses i organitzacions sostenibles de dimensió mitjana amb les quals manté un contacte directe", afegeixen.