22.11.08

Integrar persones amb dificultats i ser part de la solució de problemes d'abast social

L'enhorabona a Aigües de Barcelona, Caixa Catalunya, Caprabo, El Corte Inglés, Fundació La Caixa, Gas Natural, Grupo Leche Pascual, La Caixa i Mercadona, pel seu compromís a contractar dones víctimes de violència familiar.

El Departament de Treball ha acordat amb aquestes nou empreses donar feina a 30 víctimes de la violència sexista en el marc de la seva RSE, sense rebre res a canvi.
Cada companyia haurà de donar feina a un mínim de tres dones, que abans hauran d'haver seguit una formació específica que anirà a càrrec de la conselleria.

Recordo que fa un parell d'anys, a Colòmbia, m'explicaven la importància que tenia en la construcció de la cultura de la pau el compromís d'algunes empreses per contractar persones que fugien de la guerrilla. Òbviament ningú de l'empresa, excepte el director general, eren coneixedors de l'origen de la persona. Però aquest compromís era una clara assumpció de responsabilitat envers la societat.

En el nostre cas, donat l'impacte de la violència de parella, aquest és lògicament un enfocament d'alt valor afegit, de la mateixa manera que d'aquí a uns anys, si tot va bé, el País Basc es trobaran amb la necessitat de reintegrar a la societat les persones procedents del terrorisme. I les empreses d'allà tindràn una oportunitat per a demostrar el seu compromís amb el país.

Treball acorda amb 9 empreses donar feina a 30 víctimes de la violència sexista
RAFA JULVE
La consellera de Treball, Mar Serna, i els representants de nou empreses van firmar ahir un conveni en el qual aquests últims es van comprometre a contractar més de 30 víctimes de la violència masclista. Les dones que es beneficiaran de l'acord treballaran de caixeres, dependentes, administratives, empleades de banca i reposadores de mercaderies, entre altres activitats.
Veure notícia sencera