12.11.08

El Fòrum Ubuntu es posiciona sobre les reunions internacionals al voltant de la crisi financera

El Fòrum UBUNTU ha fet públic el comunicat "Davant les propostes de Reunions Internacionals sobre la crisi financera", amb la llista de persones i organitzacions que el signen inicialment, entre els quals hi ha l'exsecretari general de la UNESCO, Mayor Zaragoza, o el rector de la UPC.

Entre els aspectes que lamenten és que sigui precisament Washington, bressol del govern i de les
organitzacions políticament més responsables del que està passant, qui convoqui la reunió; o que es convidi a la reunió d’una manera totalment arbitrària i discriminatòria, com si els països més pobres que més han patit aquest model no tinguessin res a dir sobre el que cal fer ara i en el futur.

També lamenten que es menystingui i no s'aprofiti la Conferència de Doha sobre la Revisió de la Implementació del Consens de Monterrey.

La seva convicció que ha arribat el moment que la tan reclamada, per molts fòrums mundials, Reforma en profunditat de l’actual Sistema d’Organitzacions Internacionals es comenci a posar en marxa per establir les bases d’una governança democràtica mundial que, entre moltes altres coses, impedeixi que el món torni a viure una situació com l’actual.

És possible adherir-s'hi: www.ubuntu.upc.edu

Responsabilitat Global s'ha sumat a aquest manifest.