6.5.13

RSE en el sector tecnològic: presentació personal

Trajectòria de Josep Maria Canyelles en matèria de Responsabilitat Social i Sector Tecnològic.
  • Josep Maria Canyelles ha trobat en la tecnologia un àmbit per a poder ajudar a desenvolupar projectes socials i d'RSE, per a la millora del voluntariat i l'associacionisme, de la transparència empresarial, i de la societat en general. 
  • Actualment desenvolupa el concepte de smart cities sota una perspectiva de territori socialment responsable, que no es limiti a meres aplicacions tecnològiques i gestió d'indicadors, i segueix apostant per models de voluntariat online i crowdfunding - microfinançament
  • Desenvolupa models de gestió online de l'RS amb la Fundació Equilibri Tecnologia i Cooperació
  • Incorporar models d'excel·lència social en la gestió de l'RSE en les empreses del sector tecnològic
  • Disposa d'un Canal sobre RSE i Tecnologia dins Responsabilitat Global, on reflexiona sobre responsabilitat social i tecnologia, i col·labora en comunitats tecnològiques.
  • Actualment, des de Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat, treballem l'RSE en el sector tecnològic com una de les línies on creiem que la responsabilitat social s'ha de desenvolupar de manera important i fer un gran salt endavant.

REFLEXIONS i PONÈNCIES

Conferència de Josep Maria Canyelles, expert en responsabilitat social corporativa (RSC) i promotor de Responsabilitat Global i soci-consultor de Vector 5, a la jornada de teleassistència organitzada per la Diputació de Barcelona el 13 d'abril del 2013 sota el títol "La teleassistència: tecnologia i innovació al servei de les persones". Canyelles destaca el valor de la teleassistència com a servei intel·ligent, que combina tecnologia i atenció social en el marc de les "smartcities" (ciutats intel·ligents). Defensa les dinàmiques col·laboratives des del compromís i sentit de responsabilitat de totes les organitzacions.

La teleassistència: tecnologia i innovació al servei de les persones (1/3) (2/3) (3/3)




Des de Responsabilitat Global ha reflexionat sobre les tecnologies, les innovacions, i el sector tecnològic, amb continguts molt diversos com ara: impacte social, laboral 1, 2, , drets humans 1, 2  diversitat 1, 2 , protecció infància 1, 2, , salut 1, ambiental 1, 2 2, cultural i lingüística 1, 2, 3, 4  , 5 5 , polític 1, protecció dades 1 1 , producte 1, i econòmic (productivitat 1, 2, 1, 2, models de compra 1, 1 desenvolument territorial...).

Col·laborador habitual de la revista onlina del sector de les tecnologies TNI) tecnonews. Accés directe al blog personal dins Tecnonews

Forma part de la comunitat virtual [IP], i ha fet i moderat conferències per al sector:
Canal sobre RSE i Tecnologia dins Responsabilitat Global (vegeu aquí una selecció de les reflexions sobre RSE i tecnologia). Innovació i creativitat. Les més llegides són aquestes:
Reflexions sobre smartcities
ALGUNES INICIATIVES

Llarga trajectòria fomentant l'ús de les noves tecnologies en el sector no lucratiu. Va concebre i impulsar xarxanet.org, la xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya, des de l'Institut Català del Voluntariat (Incavol), des d'on anys abans també havia promogut la informatització de les entitats no lucratives, el desenvolupament de software adaptat. Va promoure el voluntariat online i la informatització de les entitats. Va ser patró de la Fundació Sisoscat, dedicada a la recuperació d'ordinadors per a usos socials. Des de l'Incavol també es va impulsar la xarxa de telecentres Òmnia i el primer web de foment del voluntariat. Al 2009 va assessorar el Departament de Governació per a la reconceptualització de xarxanet.org.
Des de l'Incavol vam promoure la capacitació en TIC i la informatització de les entitats de persones sordes, per tal que la tecnologia ajudi en la integració social i laboral i en la gestió de les organitzacions no lucratives de discapacitats. (foto: juny 2003)







Al 1999 vaig promoure el Portal de la Gent Gran a Internet (www.gentgran.org) des de la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC), en el marc d'un procés d'assessorament per a la posada al dia. El projecte pretenia fomentar l'accés de les persones grans a les TIC i la implicació de les associacions del sector, i va rebre, pel seu caràcter pioner i avançat, el Premi Civisme de la Generalitat de Catalunya. (foto: Josep Maria Canyelles presentant el Portal de la Gent Gran a dirigents d'associacions de gent gran davant el Conseller de Benestar Social Antoni Comas)