29.5.13

El Govern britànic recomana invertir a Catalunya

  • Destaca que és una "clara oportunitat per a les empreses biotecnològiques" del Regne Unit
Una imatge de l'articleUna imatge de l'article

El Govern britànic recomana invertir a Catalunya, en un article penjat a la seva web oficial. L'executiu del conservador David Cameron assenyala que aquest territori es una "clara oportunitat per a les empreses biotecnològiques" del Regne Unit.

En aquest sentit, insta a col·laborar amb "qualsevol de les companyia catalana per compartir cartera d'I+D o per fer servir distribuïdors locals per accedir a les oportunitats de la regió".

Sota el títol "fes una ullada a Catalunya", la informació destaca que la "BioRegió de Catalunya és la llar de més de 350 empreses, entre elles algunes de les més fortes en el sector farmacèutic, tant de collita pròpia com internacionals".

La informació, elaborada a l'ambaixada britànica a Madrid, també destaca que aquí hi ha la seu del SECHPhO, una iniciativa empresarial per al sector de l'òptica i fotònica, i el sincotró Alba, la qual cosa converteix Catalunya en "un dels llocs més estratègics del sud d'Europa per a les activitats de recerca i desenvolupament".

L'executiu britànic enumera, així mateix, altres "sectors com l'automoció (Nissan i Volkswagen-Seat), tèxtil, construcció i industrial".

També fa èmfasi que Catalunya "compta amb polítiques actives del Govern regional per promoure la innovació amb el 21% de la inversió espanyola en I+D i el 33,7% de les seves patents. L'any passat, Catalunya va atraure 146 milions d'euros del setè programa marc d'investigació i desenvolupament tecnològic de la Unió Europea i 529 milions des del 2007".



Font: e-notícies