3.10.12

Demanda de cessament del vicepresident del Parlament Europeu

En pocs dies ja s'han enviat més de 65.000 peticions de cessament

He subscrit la campanya per demanar el cessament de Vidal-Quadras al president del Parlament Europeu. Els valors d''Europa i de les Nacions Unides, els anhels suprems de democràcia, llibertat i pau, són incompatibles amb les declaracions del vicepresident del Parlament Europeu incitant a la intervenció militar per reprimir un procés portat a terme en condicions pacífiques i democràtiques perquè una societat expressi la seva opinió.

D'altra banda, no és una mera declaració retòrica sinó que hi ha col·lectius militaritzats, procedents directament de la cultura feixista, que no han acceptat la democràcia més que formalment i que estan esperant la seva oportunitat per a intervenir, cosa que poden fer si consideren que personatges amb responsabilitats institucionals els hi encoratgen (vegeu per exemple: Una associació de militars ultres amenaça amb els tanc). En funció de com puguin reaccionar alguns grupuscles feixistes, caldrà veure si no cal arribar a demanar responsabilitats penals contra els càrrecs polítics que atiïn de manera irresponsable l'odi, les armes, i la utilització de la força de coacció més enllà dels valors democràtics.
Dear sir, 

As a Catalan and European, I want to express the great concern caused by the statements made today (28th September 2012) by Mr. Alejo Vidal-Quadras, member of the European Parliament.  He is against the Catalans’ right to decide their national future, asking for  a Spanish army-led action  against Catalonia, its citizens and its democratic institutions if we decide democratically to secede from Spain. 

As you can understand, Mr Alejo Vidal-Quadras’ statements are clearly from a non-democratic minded person, and they dangerously remind me of the fascist military regime of Franco’s dictatorship. Furthermore, that speech puts the European Parliament democratic prestige in a total disrepute. 

I hope you will take the proper actions to discipline Vice-President Vidal-Quadras and prevent future similar non-democratic attitudes by other European Parliament members. 

As a Catalan I expect a clear declaration of the European Parliament against the use of armed force against nations implementing  the most basic democratic and human rights: self-determination.

Yours sincerely, 

Josep-Maria Canyelles i Pastó

Formulari per demanar el cessament de Vidal-Quadras al president del Parlament Europeu

Altres notícies relacionades: La Fiscalia del l TSJC accepta la denúncia contra el coronel que va amenaçar amb una intervenció militar a Catalunya. Catalunya Diu Prou va denunciar Francisco Alamán Castro per "amenaces, sedició i apologia del genocidi"