23.10.12

Formació RSE Consell Relacions Laborals de Catalunya

Aquest matí he tingut l'oportunitat de dirigir un seminari formatiu sobre RSE per als membres del Consell de Relacions Laborals de Catalunya, un organisme de diàleg singular de Catalunya i integrat pels agents socials, sindicats i patronals.

El seu interès era a comprendre la vinculació entre l'RSE i la dimensió de la competitivitat, i sobre elements de gestió a partir de normes i elements metodològics, sempre orientat a pimes.

Formació per a responsables en RS

L'objectiu principal del seminari formatiu és millorar la formació d'aquelles persones representatives d'entitats que treballen en l'àmbit de la responsabilitat social (RS), així com dinamitzar el diàleg i les sinèrgies entre elles.

El seminari abordarà la RS des de la perspectiva de l'empresa i de les associacions sindicals, i es mostraran exemples de pràctiques de RS i de casos en què el diàleg social hagi promogut l'èxit d’aquestes accions.

Aquest seminari s'emmarca en la convocatòria del Ministerio de Empleo y Seguridad Social a través de l'Ordre ESS/1743/2012 que promou accions per a fomentar la responsabilitat social de les empreses i els treballadors autònoms. Amb aquest objectiu, les organitzacions PIMEC, CCOO i UGT, amb la col·laboració del Consell de Relacions Laborals de la Generalitat de Catalunya, es complauen a convidar-lo/la a aquest seminari formatiu totalment gratuït que tindrà lloc el proper 23 d'octubre a Barcelona.

Data: Dimarts, 23 d'octubre de 2012
Hora: 9:30 h
Lloc: Aula de formació. Departament d'Empresa i Ocupació
c/ Sepúlveda 148-150
08011 Barcelona
Més informació

Programa i inscripció al Seminari

Web RScat 


Consell de Relacions Laborals de Catalunya (CRL)

El CRL és el resultat de l’esforç i de la voluntat dels agents socials i econòmics i del Govern de Catalunya de crear un fòrum estable de diàleg social i de participació institucional.

El Consell va ser creat per la Llei 1/2007, de 5 de juny, aprovada amb una àmplia majoria dels i de les representants del Parlament, i es va constituir formalment el 12 de desembre de 2007. El 29 de gener de 2008, el Govern va aprovar el Decret d’organització i funcionament del Consell, que ha permès el ple desplegament de la seva activitat.

Amb la seva creació es dóna compliment a un dels principis previstos a l’Estatut d’autonomia de Catalunya, que declara que la Generalitat ha de promoure la creació d’un espai català de relacions laborals, i s’assoleix un dels objectius previstos a l’Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana, signat pel Govern de Catalunya i Foment del Treball, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya, Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa, Unió General de Treballadors i Comissions Obreres de Catalunya.

El Consell de Relacions Laborals pretén ser un espai de diàleg i concertació social obert a la ciutadania i aquesta pàgina web constitueix l’eina fonamental per garantir la difusió de la seva activitat.