25.10.12

Els Col·legis Professionals aposten per la democràcia i el dret a decidir

Després de l'expressió contundent de la ciutadania i moltes organitzacions de la societat civil alhora de demanar que Catalunya sigui un nou estat a Europa, ara són moltes les empreses i altres organitzacions que fan declaracions on, sense prendre part de manera explícita per l'estat propi, sí que advoquen per l'exercici democràtic i pacífic del dret a decidir, alhora que amb major o menor intensitat fan notar els avantatges socials, econòmics i democràtics que suposaria disposar d'un estat propi dins d'Europa.

Si dies enrere eren la Cambra de Girona o les patronals CECOT i PIMEC, avui són els col·legis professionals: Quaranta col·legis professionals donen suport al procés cap a l'estat propi, i entre els signants del document hi ha el Col·legi d'Economistes, el Col·legi d'Arquitectes o el Col·legi Oficial de Metges. En el document donen suport al procés cap a l'estat propi que ha encetat el president de la Generalitat, Artur Mas, arran de la negativa del govern espanyol a negociar el pacte fiscal.
Els sotasignants, Col·legis Oficials i Associacions volem manifestar el nostre suport a:

1. La Resolució del Parlament de Catalunya del passat dia 27 en el sentit de constatar “la necessitat que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu, com a única via per tal de garantir el progrés social, el desenvolupament econòmic, l’enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies” .

2. Com a representants de professionals del nostre país, volem oferir la nostra voluntat i disponibilitat per contribuir des de les nostres institucions, a consolidar i a impulsar el posicionament del Parlament amb totes aquelles aportacions per permetin a Catalunya bastir-se d'instruments propis per fer possible un autèntic progrés social, econòmic i cultural.
Davant un debat que s'ha instal·lat a la nostra societat, que té una importància enorme, les organitzacions estan cridades a manifestar-se, si no per una opció sobiranista o unionista en concret, sí per si accepten donar una sortida democràtica al conflicte. És, per tant, un gran repte en la responsabilitat social que les empreses i organitzacions tenen respecte a la societat on operen.

Col·legis professionals a favor del dret a decidir