13.2.12

Arriba la primera agència de col·locació d'iniciativa social

Oficina de Treball. Font: Treball. Generalitat (Flick)
Oficina de Treball. Font: Treball. Generalitat (Flick)

La cooperativa Suara i les fundacions Surt, Ires i Fias s’alien per crear la fundació Intermèdia, un agent de col·locació que podrà col·laborar amb el SOC.

10/02/2012 - 09:10
Entitat redactora: F Pere TarrésLes organitzacions que s'han s'aliat per crear aquesta iniciativa estan especialitzades en la inserció social i laboral de persones en situació de vulnerabilitat i exclusió social. I amb la idea de facilitar aquesta inserció han impulsat Intermèdia, una fundació que integrarà les borses de treball de la cooperativa Suara i de les fundacions Surt, Ires i Fias. Però – segons ha explicat la presidenta de la nova entitat al diari Ara, Fina Rubio – donada la situació del mercat laboral català, també atendrà a aquelles persones que tradicionalment no es consideraven col·lectius de risc.

Tot i que el projecte es troba en fase de desenvolupament, la idea és que la nova entitat revi el vist i plau del Govern per ser un agent de col·laboració del SOC i pugui desenvolupar tasques d’orientació i formació adreçades a les persones en situació d’atur.

En aquest sentit, assenyalar que la reforma laboral del nou govern estatal ha d’aclarir quin paper jugaran les agències de col·locació i quin tipus de col·laboració establiran aquestes amb els serveis públics d’ocupació.

Font: xarxanet.org