1.2.12

TV3 farà una Marató contra la pobresa i l'exclusió social

El Govern de la Generalitat i TV3 han acordat fer una Marató a favor de la lluita contra la pobresa i l’exclusió social. La Marató, que es presentarà en roda de premsa aquest dijous, es preveu de cara al mes de maig. Abans de la roda de premsa, tindrà lloc una reunió entre les entitats, TV3 i la Generalitat per acordar els detalls d'aquesta iniciativa.

Voluntaris atenent els telèfons durant una edició de la Marató
La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals durà a terme una marató solidària de l'estil de La Marató de TV3 per recaptar fons que puguin destinar-se a lluitar contra la pobresa i l'exclusió social. Es tracta d'una iniciativa acordada amb la Generalitat de Catalunya i que servirà per donar recursos a les entitats que estan lluitant contra la pobresa a Catalunya. Així ho han explicat diaris com La Vanguardia, El Periódico de Catalunya i 20 minutos, fent pública una decisió que el president de la Generalitat Artur Mas ja havia insinuat durant la commemoració del Dia Internacional per l'Erradicació de la Pobresa aquest mes d'octubre.

Justament aquest dijous 2 de febrer s’ha convocat una reunió entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, la Generalitat i representants de les entitats de pobresa per concretar els detalls d’aquesta iniciativa. En nom de la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) hi assistirà la presidenta Francina Alsina i el vocal de pobresa, Jesús Ruiz.

La pobresa a Catalunya

L'objectiu de la Marató és mobilitzar la ciutadania i donar suport a projectes que generen ajuda pels que més ho necessiten en aquest moment. Justament l'anunci d'aquesta Marató coincideix en el dia en què la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social (EAPN) ha fet públic l'informe que constat que Catalunya va ser la comunitat autònoma en què més va créixer el nombre de persones que viuen sota el llindar de la pobresa i en risc d'exclusió social, darrera de València i Murcia.

Actualment els nivells de pobresa a Catalunya estan augmentant any rere any, en bona part com a conseqüència de la crisi econòmica. Les grans entitats de pobresa com Càritas i Creu Roja però també entitats més locals, han manifestat públicament en més d'una ocasió la seva preocupació per l'augment i l'extenció de la pobresa a totes les classes socials.

A Catalunya el percentatge de persones que viu en situació de pobresa ja està per sobre el 20% tal i com recollia la campanya informativa de la Taula d'Entitats del Tercer Sector en motiu del Dia Internacional de Lluita Contra la Pobresa.

Font: xarxanet.org