22.2.12

L'empresa catalana Nemo guanya un premi a l'emprenedoria convocat per la UE

Sostenible Dimecres, 22 de febrer 

Els primers Premis a l'Emprenedoria de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) es van fer públics ahir en una cerimònia celebrada a la Reial Acadèmia de les Ciències de Brussel·les. Un dels guardons va ser per l'empresa catalana Nemo, dedicada a la construcció amb materials sostenibles de fusta, buscant evitar les emissions de CO2. Les altres dues empreses reconegudes en aquesta convocatòria són la britànica Naked Energy, de disseny i innovació que desenvolupa tecnologia solar i l'alemanya Trifense, especialitzada en la protecció de xarxes d'ordinadors davant dels ciberatacs.

Les construccions dissenyades per Nemo són amb formes orgàniques i arrodonides, buscant la plena integració al paisatge. Habitatges innovadors perquè consumeixen molt poca energia a banda que, a més, en produeixen. Els materials són naturals i de proximitat.

L'acte de lliurament de premis va ser presidit per Androulla Vassiliou, comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut.  Els tres guanyadors finals van ser escollits d'una llista de nou empreses start-up creades com a part de les comunitats de coneixement i innovació de l'EIT (KICs) en matèria de canvi climàtic, energies sostenibles i les TIC.

Més sobre els premis EIT