17.2.12

Marató per la pobresa

  • Tal com vam informar aquest proper maig TV3 farà una Marató contra la pobresa i l'exclusió social 
  • Ahir vaig reunir-me amb els organitzadors de la Marató per parlar del paper de les empreses catalanes respecte a la pobresa, en el marc de la responsabilitat social.
  • Els compromisos envers la pobresa no es limiten a les donacions econòmiques, sinó que també podem parlar d'aportació de materials com ara aliments, contractació de persones excloses, o desenvolupament de nous models de negoci que generin més justícia social (base de la piràmide, negocis inclusius...)
Davant l'evolució de la crisi i la pressió que aquesta ha posat sobre les entitats que treballen des de fa molts anys per combatre la pobresa a la nostra societat, els mitjans de comunicació públics de la CCMA –TV3 i Catalunya Ràdio– engeguen una acció excepcional: la Marató per la pobresa.
Segons les últimes dades conegudes, la taxa de risc de pobresa afecta gairebé un 20% de la població adulta de Catalunya i un 23,3% dels infants i joves. Per això, perquè ningú pot quedar fora de joc, amb la Marató per la pobresa que es farà al maig es pretén mobilitzar la societat per ajudar els que ajuden. 

Els 20 anys d'experiència de La Marató de TV3 aportaran la qualitat, la transparència i el rigor per recaptar fons que, assessorats per una comissió d'experts de trajectòria reconeguda, es destinaran a projectes centrats en l'assistència, l'habitatge, la feina i la infància. 

En un programa especial presentat per Antoni Bassas i Agnès Marquès, mostrarem les moltes cares que té la pobresa en el nostre país, ens hi acostarem i la mirarem de fit a fit, per fer palès que la tenim a la vora i la podem combatre no només ara, puntualment, sinó sempre, donant suport a les entitats i persones que hi treballen.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Caram! Sembla que parlem de la pobresa com si fos un tsunami. Com si fos un efecte debastador de la naturalesa. Vigilem eh! Si ataquem a la pobresa així l'acabarem cronificant. I la idea hauria de ser canviar la situació d'injusticia que viu molta gent! ;)

Josep Maria Canyelles ha dit...

És el reflex o la conseqüència de no haver desenvolupat un model econòmic prou ètic, de manca d'empreses que hagin exercit la seva responsabilitat envers la societat, de manca de coratge nacional, de manca d'una classe política que no defugi el conflicte, de comoditat de tots plegats, de consentir certes coses...

Ara, això no treu que moltes entitats socials del nostre país no necessitin ara unes aportacions extraordinàries per a fer front a la pobresa a què han de fer front dia a dia. És una acció extraordinària que no ha de fer oblidar les causes i les solucions de la pobresa, i que es pot aprofitar per a això també. Però que no seria just no donar-los suport.