13.10.10

"Valor afegit", avui al 33

Us avancem els continguts del programa "Valor afegit" d'aquesta nit al Canal 33 on alguns temes tractats poden ser del vostre interès. S'emet a les 22:50 aproximadament i reemeten els dissabtes, al 33, a les 14:00. També a les 15:30 pel 3/24.

Avui amb Cristóbal Colón, president de la Fageda:

IRLANDA: COM SORTIR DEL FORAT?
Irlanda, amb una població similar a la de Catalunya, acumula unes pèrdues bancàries equivalents a una tercera part de tot el Producte Interior Brut anual. Hem anat fins allà a veure com s'ho estan fent per sortir del forat negre, enmig d'autèntiques ciutats fantasma i un panorama de retallades fiscals i socials que no ha servit per frenar el desastre.

CRISTÓBAL COLÓN, PRESIDENT DE LA FAGEDA
Hem visitat la fàbrica de lactis de la Garrotxa i hem entrevistat el seu president i fundador que ens ha explicat com la Fageda va ser una empresa muntada a partir del projecte social de donar feina a persones amb malalties mentals. I està funcionant molt bé. Segons Cristóbal Colón, el secret passa per entendre que els treballadors de la Fageda no són discapacitats, sinó persones amb capacitats diferents.

COMPACT HABIT, FÀBRICA D'HABITATGES
Convertir la feina pràcticament artesanal dels paletes en un procés industrial és l'objectiu d'aquesta firma amb seu a Cardona que ha patentat un sistema per desenvolupar construcció modular amb formigó.