10.10.10

Jornada a Reus sobre com implantar la Responsabilitat Social Empresarial en el medi rural

Foto: El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Josep Masdeu, en l'obertura de la jornada sobre RSE amb el ponent, Josep Maria Canyelles

7 d'octubre de 2010

Dijous 7 d'octubre, el Consell Comarcal del Baix Camp ha acollit una jornada sobre Responsabilitat Social Empresarial (RSE) que organitza el Consorci Leader Priorat – Baix Camp. Aquesta activitat divulgativa s'emmarca en el projecte Gestió Sostenible Rural, que pretén implantar polítiques de responsabilitat social empresarial a les entitats i empreses beneficiàries de les ajudes Leader, amb l'objectiu de fomentar una nova cultura empresarial en les organitzacions del medi rural.

El programa de la jornada ha estat el següent:

  • 10.00 h Inauguració de la Jornada a càrrec del President del Consorci Leader Priorat-Baix Camp, Josep Masdeu Isern.
  • 10.15 h Presentació del procés d'implantació de la Responsabilitat Social Empresarial (RSE) en les petites i mitjanes empreses del món rural, a càrrec del personal del Consorci Leader Priorat - Baix Camp.
  • 10.30 h Ponència “Pimes i Responsabilitat Social. Fer empresa escoltant la societat”, a càrrec de Josep Maria Canyelles, expert en RSE i promotor de Responsabilitat Global.
  • 12.00 h Intercanvi d'impressions
  • 12.30 h Finalització de la jornada

El Consorci Leader Priorat - Baix Camp, juntament amb 17 territoris rurals de Catalunya, les Illes Balears i Aragó, forma part d'un projecte de cooperació interregional anomenat Gestió Sostenible Rural, que pretén fomentar una nova cultura empresarial en les organitzacions –públiques i privades- del medi rural a través del desenvolupament d'una metodologia comú d'implantació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) que garanteixi el seu desenvolupament sostenible i, per extensió, la dels territoris on s'ubiquen.

2 M€ d'ajuts i 7,4 M€ d'inversió

Consorci Leader Priorat - Baix Camp ha de gestionar 8.146.373 euros provinents del programa LEADER de desenvolupament rural a tota la comarca del Priorat i a 18 municipis del Baix Camp. D'aquests diners fins ara s'han atorgat 619.881,78 € en ajuts a la inversió que s'han distribuït entre 16 projectes d'empreses en la convocatòria de 2009, i s'han atorgat ajuts per valor de 1.236.979,18 euros a 20 projectes en la convocatòria 2010. Entre 2009 i 2010 aquests ajuts han suposat una inversió de 7,4 milions d'euros i la creació i/o manteniment de 60 llocs de treball en els municipis del territori Leader Priorat - Baix Camp.

Font: Consell Comarcal del Baix Camp

Nota: anteriors esdeveniments amb Responsabilitat Global a Reus