5.10.10

Jornada de Responsabilitat Social a les Garrigues


Ahir dilluns 4 d'octubre va tenir lloc a les Borges Blanques  II Jornada sobre la Responsabilitat Social Empresarial dins el programa Leader de gestió rural sostenible.

L'acte va ser a les 7 del vespre a la sala de plens del Consell Comarcal de Les Garrigues i va comptar amb la participació de l’expert Josep Maria Canyelles, promotor de Responsabilitat Global.

La II Jornada sobre Responsabilitat Social Empresarial va ser inaugurada pel president del Consorci Garrigues, el Sr. Josep Lluís Balsells. Tot seguit, el gerent del Consorci Garrigues, Sr. Albert Valero, presentà el projecte de Gestió Sostenible Rural al territori LEADER. L’Ariadna Boixader, tècnica del mateix Consorci, explicà els mecanismes d’aplicació i certificació de l'RSE. A continuació, es produí la intervenció de l’expert Josep Maria Canyelles, formador, assessor i consultor en RSE. 


El Consorci Garrigues per al Desenvolupament del Territori és qui organitza aquestes jornades amb la col·laboració del Consell Comarcal de Les Garrigues i en el marc del projecte Gestió Sostenible Rural.

El projecte Gestió Sostenible Rural està finançat pel Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino i té com a objectiu conscienciar l’empresariat del territori dels avantatges d’incorporar la responsabilitat social en la seva gestió empresarial i en la seva relació amb els diferents grups d’interès. Gestió Sostenible Rural és un projecte innovador que s’està aplicant a tots els territoris rurals de Catalunya.

La RSE és l’estendard d’una nova cultura empresarial que es basa en el desenvolupament sostenible, en la transparència i en la responsabilitat. La RSE és aplicable a qualsevol tipus d’empresa i va més enllà del compliment de les lleis i la normativa vigent aplicable, convertint-se en un valor afegit i un element diferenciador en un món cada vegada més competitiu.

Durant l'acte, una empresa del territori explicà la seva experiència en la implantació de l'RSE. Es tracta de Can Antaviana, una empresa especialitzada en el desenvolupament de projectes web i en l'edició de continguts i altres productes digitals. Aquesta empresa va participar l'any passat en el programa RSE.PIME, promogut per la Generalitat de Catalunya i el Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, fruit del qual van sistematitzar la gestió de l'RSE i van formalitzar una memòria d'RSE. El seu gerent, Xavi Pastó, va explicar les bones pràctiques en els diversos àmbits, ambiental, laboral, comunitari, lingüístic, etc.

El Consorci Garrigues també està organitzant una visita formativa a empreses RSE properes al territori per al dia 19 d’octubre a la tarda. El cost del transport és gratuït i la invitació està oberta a tothom que tingui interès en conèixer experiències d’implantació de la RSE. Les places són limitades i el termini d’inscripció finalitza el dimecres 6 d’octubre. Per a més informació, cal posar-se en contacte amb el Consorci.