8.10.10

Una empresa d'integració assumeix la neteja de Vilafranca del Penedès

  • Des del dia 1 d’octubre la Fundació privada Mas Albornà s’ha fet càrrec del contracte de la neteja viària del municipi
  • Mas Albornà també incorpora sensibilitat en aspectes ambientals
  • Vilafranca i la comarca de l'Alt Penedès van incorporant línies de territori socialment responsable

Es presenta el servei de neteja viària a Vilafranca

Presentació L'alcalde Pere Regull, amb el president de Mas Albornà, Martí Solé, i el regidor de Serveis Urbans, Aureli Ruiz.

La presentació d'aquest servei s'ha fet aquest dimecres en un acte públic a la rambla de Sant Francesc on hi han assistit l'alcalde de la vila, Pere Regull, el regidor de Serveis Urbans, Aureli Ruiz, i el president de la Fundació privada Mas Albornà, Martí Solé, i ha comptat amb la presència de patrons i de treballadors de la fundació. 

La fundació penedesenca Mas Albornà, dedicada a la integració social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental de la comarca de l'Alt Penedès, ha passat a gestionar des d'aquest mes el servei de neteja viària a Vilafranca, que compta amb una plantilla de 36 operaris (24 dels quals han estat absorbits de l'anterior empresa concessionària), 7 escombradores (4 de nova adquisició), 5 nous vehicles elèctrics, 2 furgonetes de suport, 4 noves aspiradores elèctriques i un nou camió per aiguabatre. 

El president de Mas Albornà, Martí Solé, ha desitjat que les persones que s'han incorporat a l'empresa, fruit del nou contracte, hi estiguin a gust i ha destacat la fita important que suposa per a Mas Albornà gestionar aquest servei, la qual ha fet créixer l'empresa des del punt de vista laboral i econòmic. Solé ha afirmat que gestionar la neteja a Vilafranca no és una tasca fàcil i cal un treball constant i seriós, ha avisat els treballadors del servei que seran observats per la qualitat de la seva feina i s'ha mostrat esperançat que en poc temps la percepció ciutadana sigui positiva. El president de la fundació ha afirmat que no hi ha constància que una empresa especial com Mas Albornà estigui executant una feina del volum de la neteja viària en cap ciutat de les dimensions de Vilafranca o més grans i ha desitjat que aquest sigui un camí a seguir per altres ciutats i altres empreses especials. 

Per la seva banda, l'alcalde Pere Regull ha recordat que la neteja és un aspecte fonamental, en què, “si es fa bé, ningú diu res i, si no es fa bé, és molt criticat”. Regull ha dit que la neteja a Vilafranca “arrossega problemes de fa anys i encara està malament a tots els barris”. L'alcalde, adreçant-se als treballadors de Mas Albornà presents a l'acte, va dir que tenien una tasca dura al davant i que l'Ajuntament seria exigent en el compliment de la concessió. “Quan anem pels barris, la primera reivindicació sempre són els problemes amb la neteja. Hem d'aconseguir que amb el temps ja no sigui una reivindicació veïnal”. Regull va afirmar, però, que “és cert també que a Vilafranca hi ha un problema de civisme, però no és menys cert que, si la via pública està més neta, també serà més difícil que s'embruti”. Per l'alcalde, és important que l'empresa que fa la neteja sigui de Vilafranca, perquè serà més fàcil trobar interlocutors quan hi hagi problemes. 

Mas Albornà està dedicada totalment al camp dels serveis de caràcter municipal i ambientals. L'àmbit de la seva actuació contempla diferents vessants com ara la neteja viària, la neteja i conservació de parcs i jardins públics, el manteniment de mobiliari urbà, la gestió de deixalleries, etc. És una empresa coneguda al territori, ja que treballa en el servei de neteja a una dotzena de municipis de la comarca de l'Alt Penedès des de fa més de 5 anys. 

Mas Albornà es farà càrrec de la neteja viària de Vilafranca durant els propers 3 anys, prorrogables fins a 6 anys. El servei de Mas Albornà aposta per una neteja que no sigui intrusiva i que respecti, tant el medi ambient com la ciutadania a més de garantir la màxima professionalitat i qualitat del servei i utilitzar les noves tecnologies com a eina de millora. També cal destacar el fet que s'ha apostat per la sostenibilitat a través vehicles de baix consum, tant de combustible com d'aigua així com per vehicles elèctrics.


Font: Ajuntament de Vilafranca