25.10.10

Jornada de Responsabilitat Social a Menorca

Aquesta Jornada té com a objectiu la sensibilització i conscienciació de diversos sectors de la població de Menorca respecte a la importància d'introduir la RSE com a element de millora i desenvolupament del teixit empresarial i associatiu a l'illa.

L'acte tindrà lloc a Maó el proper dimarts 26 d'octubre en el marc del programa per a la Gestió rural sostenible www.gsrural.com.

En el marc de la Jornada, Josep Maria Canyelles, expert en responsabilitat social i promotor de Responsabilitat Global, farà una conferència sobre l'RSE aplicada a les pimes i les microempreses.


Introducció


L’Associació Leader Illa de Menorca forma part del projecte de cooperació interterritorial de Gestió Sostenible Rural, integrat per divuit grups de desenvolupament local de Catalunya, Balears i Aragó, amb la finalitat d’impulsar el desenvolupament d’una metodologia comuna d’implantació de polítiques de Responsabilitat Social Empresarial (RSE).

La RSE pretén motivar a les empreses i entitats beneficiàries d’ajuts públics Leader, a assumir compromisos de sostenibilitat en les seves operacions comercials i les seves relacions amb els interlocutors, a través d’unes polítiques de gestió econòmica, social i ambiental respectuoses amb les persones i l’entorn.

Aquest projecte es desenvoluparà entre el període 2009-2012, mitjançant un procés de tutorització individualitzat a cada organització per tal de fomentar una reflexió interna sobre el impacte diari de les seves activitats empresarials amb l’objectiu de procurar una major sostenibilitat mediambiental, afavorir la cohesió social i les condicions laborals dignes per als treballadors i aportar un valor afegit a l’empresa, contribuint a un creixement equilibrat cap a territoris socialment responsables.

Objectius


Cada vegada són més les empreses que, voluntàriament, integren preocupacions socials i mediambientals en les seves operacions comercials i en les relacions amb els seus treballadors, clients, proveïdors, veïns,... La responsabilitat de les seves accions està contribuint a millorar les condicions econòmiques, mediambientals i socials del nostre territori i a assegurar el futur i el benestar de les futures generacions.

El desenvolupament sostenible de la nostra comunitat, però, no depèn només de les empreses, sinó que és responsabilitat de tots els membres actius de la societat. És per això que aquesta jornada pretén sensibilitzar entorn els valors de la RSE tots els agents públics i privats de la nostra illa per avançar cap a la creació d’un Territori Socialment Responsable, que contribueixi a millorar la cohesió social i la qualitat de vida de les persones a valoritzar la nostra identitat i a preservar el nostre entorn.

RESPONSABILITAT SOCIAL EMPRESARIAL. UNA ESTRATÈGIA DE DESENVOLUPAMENT TERRITORIAL
Maó, 26 d’octubre de 2010
Lloc: Consell Insular de Menorca
Destinataris: Empreses, persones emprenedores, administració pública, organitzacions no lucratives, mitjans de comunicació, ciutadania, centres d’ensenyament.

Programa

  • 17:00 Inauguració de la jornada i presentació del projecte Gestió sostenible Rural
  • 17:30 Ponència : La RSE en petites i mitjanes empreses de l’àmbit rural. A càrrec de Josep Maria Canyelles, expert en RSE, promotor de Collaboratio iniciativa per a creació de Territoris Socialment Responsables i promotor de Responsabilitat
  • Global. www.responsabilitatglobal.com
  • 18:30 Pausa – Cafè
  • 19:00 Ponència: La gestió mediambiental en petites i mitjanes empreses. A càrrec de l’empresa de gestió mediambiental La Vola de Manlleu. www.lavola.com

Data: Dimarts 26 d’octubre de 2010.
Lloc: Consell Insular de Menorca
Plaça de la Biosfera, 5

Telf: 971355660
Leader.menorca@cime.es

Maó – Menorca
ENTRADA LLIURE

Enllaços d’interès:
Projecte Gestió Sostenible Rural: www.gsrural.org
Associació Leader Illa de Menorca: www.leadermenorca.org

Accés al programa en PDF
Notícia al web de l'Associació d'Empreses Laborals de les Illes Balears