15.10.10

Es busquen iniciatives ambientals exemplars a les comarques gironines

El Premi Medi Ambient CILMA 2010 s'obre a actuacions de consum responsable, prevenció de residus i reducció de la contaminació  

Autobús elèctric Premi Medi Ambient 2009

Autobús elèctric Premi Medi Ambient 2009 El Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona convoca el Premi Medi Ambient 2010 amb l’objectiu de reconèixer actuacions, finalitzades l’any 2010, en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat, especialment en la mitigació del canvi climàtic, portades a terme per qualsevol dels ens locals de les comarques de Girona. Tal i com es va establir en l'edició passada, el Premi manté una única dotació de 5.000 euros.

Com a novetats, en aquesta edició s'ha ampliat el marc de les actuacions per incloure iniciatives municipals de consum responsable i prevenció de residus, així com accions per evitar la contaminació atmosfèrica, acústica, lumínica i per emissions d'olors. Aquestes temàtiques s'afegeixen a les habituals d'aigua, energia, compra verda, mobilitat sostenible, i preservació de sistemes naturals, manteniment de la biodiversitat i millora del paisatge. També es consideraran les activitats d’informació, sensibilització i educació en el marc d’iniciatives que fomentin l’aplicació de bones pràctiques quotidianes, sempre i quan acompanyin les actuacions dels àmbits anteriors.

El guanyador de l'edició 2009
L'Ajuntament de Figueres va rebre el Premi Medi Ambient del 2009 pel seu projecte d'implantació d'una nova línia de transport urbà mitjançant un autobús elèctric. Palafrugell, Sant Hilari Sacalm, Girona i Vilablareix van ser els altres ajuntaments que van participar en la convocatòria. Més informació de l'edició 2009.

Més informació Premi Medi Ambient CILMA 2010
Llegir notícia sencera a Jornal.cat