13.5.10

Primavera de jornades de Responsabilitat Social de les Empreses

Aquests dies es fan actes d'RSE arreu del país

Vam iniciar aquesta primavera amb una gran quantitat de jornades sobre la responsabilitat social de les empreses. Tantes que la nostra newsletter mensual avui es veu complementada amb una altra edició feta una setmana després.

De vegades hem comentat que podia haver-hi un excés de jornades. Ara fa sis o set anys se'n van començar a fer moltíssimes i no hem parat. De vegades hem manifestat que calia començar a gestionar més i no parlar tant. És veritat.

Però la diferència és que ara aquesta allau de jornades arriben a nous territoris, a noves empreses. Els conceptes de l'RSE han penetrat molt en la gran empresa i en les zones més industrialitzades, però encara queden lluny en línies generals de la petita empresa, per no parlar de la microempresa, i específicament dels àmbits més rurals.

Per això, iniciatives com el programa leader que fan possible fer arribar aquestes reflexions sobre l'RSE a les comarques que fins ara n'havien estat més al marge és una excel·lent notícia, que d'altra banda obliga a 'aterrar' i a mostrar a una microempresa com l'RSE li pot ser interessant.

Ja no s'hi val a parlar de reputació corporativa, gestió de riscos reputacionals, o altres conceptes que una empresa de grans dimensions entén ràpidament. La microempresa entén altres coses, i no necessàriament menys subtils. Aquesta empresa petita però estretament vinculada al territori, entén molt millor conceptes com l'interès de desenvolupar un territori socialment responsable, en el qual ells són una peça.

Properes jornades i cursos previstos

Pendents data:
  • Alcañiz (Bajo Aragón)
  • Lluçanès
  • Berguedà
  • Moianès
  • Valls del Montcau
  • Altres